+31 (0)6 5262 1751 info@bewustcompetent.nl

“What lies beneath is what
makes the surface

Met paardencoaching leer je jezelf

op een bijzondere manier kennen

Of je nu van nature nieuwsgierig en leergierig bent of niet, al dan niet beschikt over een enorme zelfkennis en of weet wat je sterke en zwakke punten zijn of deze juist helemaal niet kent, het maakt niets uit. Eén ding is zeker; leren van paarden kun je allemaal.

Onmiddelijk duidelijk en goudeerlijk

Paarden zijn bijzonder intuïtieve wezens. Ze zijn puur, eerlijk en consequent. Paarden spiegelen gedrag. Ze geven je op een speciale wijze inzicht in je gedrag, beweegredenen, belemmeringen én kansen. Je ervaart door het paard direct waar je staat en waar je ontwikkelpunten liggen.

Jouw gedrag heeft altijd invloed op anderen. Bij mensen is dat niet altijd merkbaar. Enerzijds omdat ons aangeleerde sociaal gewenste gedrag niet altijd een duidelijke terugkoppeling laat zien en anderzijds omdat we zelf de feedback niet altijd goed oppakken. Bij de paardencoaching van Bewust Competent laat het paard je meteen merken of het ervoor voelt om zich met je te verbinden.

Coachen met paarden

Als je nieuwsgierig bent naar wat paarden je te bieden hebben in jouw persoonlijke ontwikkeling, ontdek dan hieronder de coaching mogelijkheden om samen met mij jouw gedrag te spiegelen met paarden. Coachen met paarden is zo effectief dat we 100% leergarantie bieden.

  • Persoonlijke paardencoaching: je bent nieuwsgierig wat paardencoaching je biedt ten opzichte van conventionele training en coaching. Je staat open voor persoonlijke ontwikkeling of zoekt naar eigenschappen die je nog kunt versterken.
  • Team paardencoaching of team management: je vraagt je af of je wel op de juiste manier leiding geeft aan je team. Je bent nieuwsgierig naar een andere aanpak en andere inzichten om je leiderschapsstijl verder vorm te geven.
  • Teambuilding: je team bestaat uit mensen met een diversiteit aan achtergronden, opleidingen en ervaringen. Je wilt het nuttige met het aangename combineren en zoekt een manier waarbij iedereen kan leren. Over zichzelf, van paarden en van elkaar.

Mijn werkwijze:

Ik leer eerst jou (of jouw team) kennen en kom graag snel tot de essentie zodat we anders naar het onderwerp of de vraag kunnen gaan kijken tijdens het werken met de paarden. Dat ‘anders’ kijken is ook bij jou latent aanwezig, maar soms komt dat nog niet bovendrijven. Je zal tot het inzicht komen dat jouw knelpunten juist benut kunnen worden om persoonlijke of zakelijke groei te verwezenlijken.

Ik werk het liefst 1-op-1 of in kleine groepjes omdat ik uit ervaring weet dat je op die manier het maximale zult bereiken. Het werken met “het paard als jouw spiegel” levert al jaren een bijzondere ervaring en verrassende inzichten op.

 

Een enthousiaste reactie van een klant:

Het werken met paarden

De ervaring
Het is mijn beurt in de paardenbak. Open tegemoet treden neem ik mij voor. Een wijs besluit. Want er valt mij een onvergetelijke ervaring ten deel, wanneer het paard (groot, krachtig, indrukwekkend, autonoom, ongedurig) mij (klein, nietig, onaanzienlijk) rustig stapvoets volgt, zich laat leiden zonder dat ik een woord zeg, simpelweg door er te zijn met alles wat ik heb en alles wat ik ben, door mijn aandacht en energie te richten op mijn intenties en op het paard. Wat wil ik? Wat zijn mijn bedoelingen? En het kan niet anders dan dat het paard aanvoelt dat mijn intenties oprecht zijn en daarom bereid is mij te volgen. Geen wilskracht, geen mind over matter, geen instructies op krachtige bevelende toon, maar zwijgend contact maken op een ander niveau dan we in managementland gewend zijn. Leiderschap wordt daarmee ontdaan van alle opsmuk, alle ingewikkelde managementtheorieen en teruggebracht tot de essentie. Leiderschap is luisteren, zien en contact maken.

Wat je meeneemt
De ervaring illustreerde op een prachtige manier dat de natuur (dus ook de mens!) zich niet laat dwingen. De natuur laat zich hoogstens een handje helpen; laat zich leiden als het geleid wil worden. Oprechte belangstelling en aandacht voor de ander zijn daarvoor een vereiste!

De opbrengst
Ik heb mijn wonderlijke ervaring meegenomen naar mijn team, naar mijn dagelijks werk, de weerbarstige werkelijkheid van alledag. En ik heb gemerkt dat mijn nieuwe onbevangen kwetsbare houding ongekende mogelijkheden biedt. De samenwerking in het team is verbeterd, medewerkers durven veel meer initiatief te tonen, Onuitgesproken behoeften, wensen worden feilloos aangevoeld. Effectiviteit en plezier in het werk zijn toegenomen. Kortom: ik hoef een stuk minder hard te werken voor een veel hogere teamopbrengst.

Manager HRM en Deelnemer MD-programma (onderdeel leiderschap), oktober 2016-maart 2017

Ben je benieuwd hoe onze paarden jouw gedrag spiegelen?

In deze korte videoboodschap leg ik uit hoe wat

paardencoaching voor jou kan betekenen.

 

Neem vrijblijvend contact op en ik leg je uit wat

paardencoaching voor jou kan betekenen.

Neem contact met ons op

Bewust Competent, leiderschap & communicatie
Onderdeel van BC Company B.V.

Gabor Heeffer: oprichter/trainer/coach

Kinderstraatje 4
4664 RM Lepelstraat

info@bewustcompetent.nl
Gabor@bewustcompetent.nl

MOB. +31(0)6 52 62 17 51

Bewust Competent